•  
   
  The Butterfly Effect

April

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ

Η Imperio έχει αναδείξει στα 10 χρόνια της πορείας της, μια υψηλή αισθητική, η όποια έχει ενσαρκωθεί μέσα από κτίρια της που έχουν γίνει σημείο αναφοράς με βραβεία εθνικής και διεθνής εμβέλειας για την πόλη της Λεμεσού.

Τα κτίρια που δημιουργεί η Imperio διακρίνονται από ιδιαίτερο design ποιότητας και ενδυναμώνουν την διορατικότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι του οράματος της. Έτσι το 2014, επετειακό έτος για τη λειτουργία της εταιρίας, εισάγει το βραβείο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού Butterfly Award,

και να ενθαρρύνει την ενεργοποίηση του κοινού για την βελτίωση της ποιότητας ζωής με επίκεντρο την πόλη της Λεμεσού, γενέτειρα της Imperio.

Βασιζόμενη στον δυναμισμό που είναι έμφυτος στην κουλτούρα της Imperio, η εταιρία θέλει να εμπνεύσει την νέα γενιά αλλά και να καλλιεργήσει αυτή την φιλοσοφία έτσι ώστε η Λεμεσός να γίνει κόμβος δημιουργικότητας.

 1. Θέμα Διαγωνισμού:

Το θέμα του διαγωνισμού είναι η αξιοποίηση και αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης της Λεμεσού, και πιο συγκεκριμένα της οδού Ανεξαρτησίας.

 1. Στόχοι του Διαγωνισμού:
  • Η εμπλοκή του Ιδιωτικού τομέα και ειδικά των φοιτητών Αρχιτεκτονικής στον διάλογο για αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης της Λεμεσού.
  • Να ακουστούν φρέσκες ιδέες για επεμβάσεις στο κέντρο πόλης που να αφορούν κτήρια, ανοικτούς χώρους και χρήσεις.
 1. Συμμετέχοντες:

Σε ένα ανοιχτό κάλεσμα προς φοιτητές Αρχιτεκτονικών σχολών, οι φοιτητές καλούνται να συμμετάσχουν και να καταθέσουν ιδέες / προτάσεις αστικής ανάπλασης για το κέντρο της Λεμεσού.

 1. Κριτήρια:

Οι προτεινόμενες ιδέες θα αξιολογηθούν ανάλογα με την:

  • ποιότητα της αρχιτεκτονικής σύνθεσης
  • πολεοδομική ένταξη της πρότασης
  • την πρωτοτυπία και καινοτομία
  • την φιλικότητα στο περιβάλλον
  • την αρμονική συνύπαρξη του παλαιού με το νέο

Μερικοί περιορισμοί που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον σχεδιασμό είναι η διατήρηση της διέλευσης αυτοκινήτων ούτως ώστε να μην περιορίζετε η απρόσκοπτη έλευση του κοινού. Δεν υπάρχουν Πολεοδομικές και Νομικές δεσμεύσεις έτσι ώστε να ενθαρρυνθούν οι συμμετέχοντες στην υποβολή πρωτότυπων και καινοτόμων λύσεων.

 1. Υποβολή πρότασης - Παραδοτέα:

Οι συμμετέχοντες μαζί με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, καλούνται να υποβάλουν φωτορεαλιστικές απεικονίσεις που να αναπαριστούν με τον καλύτερο τρόπο την ενσωμάτωση του νέου προτεινόμενου έργου στον υφιστάμενο Πολεοδομικό Ιστό καθώς και άλλο υποστηρικτικό ή και ερευνητικό υλικό.

Παραδοτέα:

  • Κείμενο μέχρι 300 λέξεις, με το αρχιτεκτονικό σκεπτικό.
  • Masterplan μεγέθους Α2.
  • 3 φύλλα μεγέθους Α2 παρουσιάζοντας τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος, σε μορφή κατόψεων, όψεων, σκίτσων και τουλάχιστον 2 τρισδιάστατων (renderings).
 1. Συμμετοχή – 'Έναρξη του διαγωνισμού:

Οι προτάσεις πρέπει να κατατεθούν σε ηλεκτρονική (CD / pdf) και έντυπη μορφή. Η έναρξη του διαγωνισμού θα γίνει 7 Απριλίου 2014 και η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων λήγει στις 13 Ιουνίου 2014 20 Ιουνίου 2014.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

131 Γλάδστωνος, 3032 Λεμεσός.

 1. Βραβείο:

Οι καλύτερες προτάσεις θα προβληθούν σε μια έκθεση ανοιχτή προς το κοινό, όπου και θα ανακοινωθεί και ο νικητής.

Η πρόταση που θα διακριθεί από την Κριτική Επιτροπή ως νικήτρια του διαγωνισμού, θα κατατεθεί στο Δήμο Λεμεσού ως επίσημη πρόταση αστικής ανάπλασης ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο υλοποίησής της.

O δημιουργός της πρότασης αυτής, ως νικητής του διαγωνισμού θα λάβει ως έπαθλο και την ευκαιρία πρακτικής άσκησης/εκπαίδευσης διάρκειας δυο μηνών στο αρχιτεκτονικό γραφείο antoniades+eleftheriouUDS (www.udsarchitects.com).

Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από τους:

 • Γιάννης Αρμεύτης, Δημοτικός Σύμβουλος, Αρχιτέκτονας (Μέλος του ΕΤΕΚ)
 • Αντώνης Χαραλάμπους, Μηχανικός Δήμου Λεμεσού (Μέλος του ΕΤΕΚ)
 • Αντώνης Μισιρλής, Πολιτικός Μηχανικός (Μέλος του ΕΤΕΚ)
 • Παύλος Αντωνιάδης, Αρχιτέκτονας (Μέλος του ΕΤΕΚ)
 • Αντρέας Ελευθερίου, Αρχιτέκτονας (Μέλος του ΕΤΕΚ)
 • Αντιπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Ο διαγωνισμός Butterfly Award τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και λαμβάνει την στήριξη του Δήμου Λεμεσού.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25 581005
thebutterflyaward@imperioproperties.com

 

Βοηθητικό Υλικό & Έντυπο Συμμετοχής

Σχέδια Μελέτης της οδού Ανεξαρτησίας, σε δύο τμήματα από το αρχείο του Δήμο Λεμεσού. https://www.dropbox.com/sh/xkto53ob8ha7rqa/t_qB2Lp1Gi

 

Tags: the butterfly effect limassol the butterfly award

imperio logo

DON'T MISS THE LATEST UPDATES!
CONNECT WITH US.