Ακολουθεί πραγματικός διάλογος σε ταξί στη Λεμεσό. Ο οδηγός αναρωτιέται σε ποιο νέο πολυώροφο κτήριο βρίσκεται ο διάσημος μπλε γορίλας.

  • Καλημέρα, πάμε στο Icon παρακαλώ
  • Θύμισέ μου ποιο κτήριο είναι ακριβώς
  • Αυτό που έχει τον μπλε γορίλα στην είσοδο…;
  • Αα ναι! Το high-rise που μοιάζει με διαμάντι στον παραλιακό; Το νέο κτήριο της Imperio λες;
  • Ναι!
  • Όλοι ανεβάζουν stories και φωτογραφίες με τον μπλε γορίλα.
  • Έχει γίνει talk of the town. Μέχρι και νύφη και γαμπρό δίπλα στο γορίλα είδα σε φωτογραφία!

Πόλο έλξης για τους περαστικούς αποτελεί ο μπλε γορίλας της Imperio στη Λεμεσό, ο οποίος κάνει θραύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Για τους πιο… μυημένους στην τέχνη όμως, ο εντυπωσιακός μπλε γορίλας στο Icon αποτελεί, πέρα από μια σπουδαία εικαστική δημιουργία και ατραξιόν, σύμβολο της ελπίδας. Γιατί, ακριβώς, μέσα από αυτό το έργο ξεπροβάλλουν μηνύματα αισιοδοξίας, όπως η ομορφιά που καταφέρνει να νικήσει το κακό,  η αγάπη που μεταμορφώνει τον άνθρωπο.

Η Imperio, αναγνωρίζοντας τη σημασία και τη θετική επίδραση της τέχνης στη ζωή των ανθρώπων, εισήγαγε τις εικαστικές τέχνες στο κυπριακό real estate. Αποκορύφωμα αποτελεί το εντυπωσιακό μπλε γλυπτό που τοποθέτησε στην κεντρική είσοδο του Ιcon στη Λεμεσό, το οποίο αναπαριστά τον King Kong. Το έργο αποτελεί μια από τις πιο γνωστές δημιουργίες του διάσημου Γάλλου καλλιτέχνη, Richard Orlinski.

Για τον Richard Orlinski, ο Κing Κong αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία μια σειράς γλυπτών, σε διαφορετικούς χρωματισμούς, τα οποία φιλοξενούνται κατά καιρούς σε διάφορα μέρη, όπως πλατείες και γκαλερί, ανά το παγκόσμιο. Τα μηνύματα που στέλνει μέσα από την τέχνη του είναι εξαιρετικής σημασίας για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Αναφερόμενος στον King Kong, ανέδειξε ότι «δαμάζοντας τα αρνητικά  ένστικτά μας, μπορούμε να μεταμορφωθούμε σε κάτι όμορφο».

Ο King Kong από την είσοδο του κτηρίου-διαμάντι της Λεμεσού στέλνει σε περαστικούς και επισκέπτες το μήνυμα ότι η ομορφιά είναι παντού. Ακόμη και μέσα από την άγρια μορφή του κινηματογραφικού τέρατος.