Σε πρόσφατη συμφωνία που σύναψε η Imperio με μέλος της οικογενείας του Εμιράτου της Σάρτζε (μέρος των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων), έφερε ως αποτέλεσμα την εξολοκλήρου αγορά του πύργου The Icon της εν λόγω εταιρίας, που βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή στον Ποταμό Γερμασόγειας στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Εμιράτο της Σάρτζε έθεσε ως όρο όπως οι εξωτερικές όψεις του The Icon ντυθούν με φύλλο χρυσού, καλύπτοντας έτσι 15,000 m2 με χρυσό. Η Imperio βρίσκεται ήδη σε διαδικασίες εξασφάλισης των ποσοτήτων χρυσού από κατάλληλους προμηθευτείς.

Golden Icon

Στην ιδέα του επίχρυσου The Icon, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από γειτονικές επιχειρήσεις και σπίτια, όπως τα ξενοδοχεία Harmony Beach και Tsanotel λόγω της αντανάκλασης των ακτινών του ήλιου. Αίτημα παραπόνων έχει καταθέσει και ο ΠΑΣΥΞΕ (εκ μέρους των προαναφερθέν ξενοδοχείων) στην Πολεοδομία Λεμεσού. Παρόμοια φαινόμενα στο εξωτερικό είχαν σαν αποτέλεσμα να λιώσουν αυτοκίνητα, την καταστροφή αντικειμένων και μερικές φορές την πρόκληση φωτιάς εξού και ονομασία του φαινομένου ως «Ακτίνες θανάτου». Το φαινόμενο αυτό προκαλείτε από την συγκέντρωση δέσμης ηλιακού φωτός σε ένα σημείο, όπως ακριβώς μπορεί κάποιος να ξεκινήσει φωτιά με ένα μεγεθυντικό φακό.

Κατόπιν της επικοινωνίας που είχαμε με την Imperio, ο υπεύθυνος του Τεχνικού Τμήματος προέβη σε δηλώσεις ότι «σε μια συνεχόμενη προσπάθεια να ικανοποιήσουμε τα “ιδιαίτερα” αιτήματα του αγοραστικού κοινού χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά το άμεσο περιβάλλον, θα χρησιμοποιήσουμε μια νέα τεχνοτροπία όπου το επίχρυσο κτήριο θα έχει ματ φινίρισμα, αποφεύγοντας έτσι τις δυσάρεστες παρενέργειες».

Ο χρυσός πύργος, The Icon, θα γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο στη Λεμεσό αλλά και ανά το παγκόσμιο ενώ δεν αποκλείεται να προσελκύσει λάτρεις της αρχιτεκτονικής από όλο τον κόσμο.