Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον που προκύπτει από αγοραστές για το κτήριο των 21 ορόφων.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις/προκρατήσεις για τον πύργο, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα ψηλότερα κτήρια οικιστικής ανάπτυξης στην Κύπρο, προσφέροντας πανοραμική θέα στην πόλη και στην ακτογραμμή της Λεμεσού, ανέρχονται μέχρι στιγμής στο 35%.

Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους είναι ξένοι επενδυτές από τη Ρωσία, το Ισραήλ και αραβικές χώρες, όπως επίσης και Κύπριοι που ζουν στο εξωτερικό.

Μισιρλής: Ετήσιες αυξήσεις στις συναλλαγές για μία πενταετία
Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο όγκος συναλλαγών στα ακίνητα συνεχίζει την ανοδική του τάση εξέφρασε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και Διευθυντής της Imperio, Γιάννης Μισιρλής.
Όπως δήλωσε στο InBusinessNews ο κ. Μισιρλής, τα πρόσφατα στοιχεία από το Κτηματολόγιο έχουν δείξει ετήσια αύξηση των συναλλαγών πέραν του 20% σε Παγκύπρια βάση, με την Λεμεσό να διατηρεί την πρωτιά.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η πλειοψηφία των πράξεων αυτών δεν έχει πραγματοποιηθεί με τραπεζική χρηματοδότηση, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που καταδεικνύει τις βάσεις μιας πολύ σταθερής και υγιούς αγοράς ακινήτων, μακριά από επικίνδυνες καταστάσεις υπερχρέωσης του κλάδου που ζήσαμε την περασμένη δεκαετία», διευκρίνισε σχετικά.

Παράλληλα, εξήγησε ότι παρόλες τις αυξήσεις του όγκου συναλλαγών, είμαστε ακόμη πολύ μακριά από μια αγορά κανονικού μεγέθους. «Έτσι, θα περίμενε κανείς παρόμοιες ετήσιες αυξήσεις για τουλάχιστον ακόμα μια πενταετία», ανέφερε ο κ. Μισιρλής.

Με λόμπι πολυτελούς ξενοδοχείου
Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του Icon θα φτάνει τα 125 μέτρα. Μεταξύ άλλων, το έργο θα διαθέτει 54 ειδυλλιακές κατοικίες, με εμπνευσμένους εσωτερικούς χώρους και υπαίθριους χώρους διαμονής σχεδιασμένους από την βραβευμένη ομάδα της Imperio.

Όλες οι πολυτελείς κατοικίες έχουν σχεδιαστεί για να πλαισιώνουν με κομψότητα τις όψεις της πόλης της Λεμεσού, την ακτή και τον ουρανό, προσφέροντας αίσθηση άνεσης και χαλάρωσης.

Η είσοδος στο λόμπι του The Icon, όπως φαίνεται πιο κάτω, παρομοιάζεται με την είσοδο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου χάρη στον ειδικό σχεδιασμό που έχει γίνει.

Το Icon έχει σχεδιαστεί από την αρχιτεκτονική εταιρεία UDS Antoniades + Eleftheriou Architects.

Οι εργασίες ανέγερσης, οι οποίες ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2018, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2020, οπόταν και θα παραδοθεί το έργο.
Η αξία του έργου ανέρχεται στα €90 εκατ.

Δείτε τη θέα της Λεμεσού από το The Icon

Source: InBusiness News