Η μεγάλη προσφορά ακινήτων πολυτελείας διεθνώς τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα στο real estate. Στην εποχή μας ζητούμενο για αγοραστές και ενοικιαστές δεν αποτελεί απλά η απόκτηση ενός πολυτελούς ακινήτου, αλλά η διασφάλιση ότι η όποια επένδυσή τους σε οικιστικό ακίνητο θα εγγυάται μια συνολική εμπειρία διαμονής που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και επιθυμίες τους, στα πρότυπα του σύγχρονου lifestyle. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο, το γεγονός ότι πλέον οι υψηλού επιπέδου επενδυτές επιλέγουν ακίνητα στη βάση και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Σκοπός, πέρα από τη διαμονή, είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους ενοίκους, οι οποίες θα διευκολύνουν και θα βελτιώσουν ποιοτικά τη ζωή τους, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίζουν τη διατήρηση της ποιότητας του ακινήτου σε βάθος χρόνου.

Ακολουθώντας αυτές ακριβώς τις διεθνείς τάσεις και με γνώμονα την ικανοποίηση των συνολικών αναγκών των ενοίκων, η Imperio έχει εντάξει στον σχεδιασμό του Icon, του μεγαλεπήβολου έργου της που δεσπόζει στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, μια ευρεία γκάμα καινοτόμων υπηρεσιών, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η LionGlobal Property Management.

Καινοτόμες ανέσεις
Το εντυπωσιακό κτήριο 21 ορόφων, που έχει πρόσφατα ολοκληρωθεί, με σχεδιασμό που εξωτερικά παραπέμπει στις τομές ενός εντυπωσιακού διαμαντιού, διαθέτει συνολικά 60 πολυτελείς κατοικίες με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και σημαντικές καινοτομίες όπως κεντρικό σύστημα κλιματισμού, ενδοδαπέδια θέρμανση και αυτοματισμούς έξυπνου σπιτιού. Πέραν όμως των ποιοτικών χαρακτηριστικών των διαμερισμάτων του, το Icon είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει επιπλέον ανέσεις και ευκολίες, καθώς επίσης και ψυχαγωγία στους ενοίκους του, χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα ζωής.

Συγκεκριμένα, στον 10ο όροφο του κτηρίου λειτουργεί ένα εντυπωσιακό μπαρ και Water Club, το οποίο διαθέτει μία από τις πιο εντυπωσιακές πισίνες υπερχείλισης στον κόσμο. Στον ίδιο όροφο, λειτουργεί από τις αρχές Δεκεμβρίου εστιατόριο, στο οποίο ένοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν εκλεκτή μεσογειακή κουζίνα. Ο 11ος όροφος στεγάζει ένα υπερσύγχρονο Fitness και Yoga Club. Πρόκειται για έναν πολυχώρο, ο οποίος φιλοξενεί μηχανήματα εκγύμνασης υψηλής τεχνολογίας, προσφέρει υπηρεσίες personal training καθώς επίσης και έναν  εντυπωσιακό χώρο για θεραπείες spa.

Ο 10ος και ο 11ος όροφος, οι οποίοι είναι ανοικτοί για το κοινό, είναι προσβάσιμοι μέσω αποκλειστικού ανελκυστήρα για μεγαλύτερη ευκολία και για την προστασία της ιδιωτικότητας των ενοίκων.

Δυνατότητα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων
Τις μοναδικές ανέσεις του Icon δεν θα απολαμβάνουν μόνο οι ιδιοκτήτες και οι μόνιμοι ενοικιαστές των διαμερισμάτων, καθώς η Imperio προσφέρει τη δυνατότητα βραχυπρόθεσμης διαμονής σε διαμερίσματα του κτηρίου. Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις κρατήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας του Icon (https://limassolicon.com/en/). Η υπηρεσία είναι ιδανική επιλογή για αποδράσεις τα σαββατοκύριακα, για τουρίστες που αναζητούν ξεκούραση και χαλάρωση με θέα τη θάλασσα, καθώς επίσης και για επιχειρηματίες που επισκέπτονται την Κύπρο.

Μοναδικές υπηρεσίες
Οι πολυτελείς ανέσεις και οι πρωτότυπες υπηρεσίες δεν σταματούν εδώ. Στην είσοδο του Icon λειτουργεί τμήμα front office/reception, όπου παρέχονται concierge υπηρεσίες στους ενοίκους, μεταξύ των οποίων η δυνατότητα ενοικίασης σκαφών, η έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων, η παροχή πληροφοριών αναφορικά με τη Λεμεσό και πολλά άλλα. Εντός του Icon λειτουργεί επίσης στεγνοκαθαριστήριο, ενώ οι ένοικοι έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν την υπηρεσία καθαρισμού των διαμερισμάτων, που έχει συσταθεί αποκλειστικά για το κτήριο.

Μια ακόμα καινοτομία του Icon αποτελεί η λειτουργία εξειδικευμένου συστήματος συλλογής και διαχείρισης απορριμμάτων, με ειδικούς χώρους (garbage chute) σε κάθε όροφο. Το ίδιο σύστημα καλύπτει και συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών.

«Στο Icon, η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα των ενοίκων αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας», ανέδειξε ο Διευθυντής της LionGlobal, Νικόλας Γαβριήλ, αναφερόμενος στην υψηλών προτύπων υπηρεσία Security που λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως για την ασφάλεια του κτηρίου και των ενοίκων. Ο κ. Γαβριήλ πρόσθεσε, επίσης, ότι τη διαχείριση των υπηρεσιών του κτηρίου έχει αναλάβει η ομάδα property management της LionGlobal.

Σχετικά με τη συντήρηση του κτηρίου και τους χώρους στάθμευσης που έχουν δημιουργηθεί στο Icon, ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου, Μάριος Ιωάννου, ανέφερε: «Στόχος μας ήταν εξ αρχής να ελαχιστοποιήσουμε τα οποιαδήποτε ηλεκτρομηχανικά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν στο κτήριο. Συνεπώς, ο ρόλος της εξειδικευμένης ομάδας τεχνικών του Icon, είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, μέσω της διενέργειας καθημερινών ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη βλαβών».

Σημειώνεται ότι, ο υπόγειος χώρος στάθμευσης είναι ανοιχτός προς το κοινό και διαθέτει 128 θέσεις, εκ των οποίων οι 11 αποτελούν θέσεις για ΑμεΑ. Θέσεις στάθμευσης υπάρχουν επίσης και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το parking λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και είναι διαθέσιμο τόσο για τους επισκέπτες του Icon όσο και για τους επισκέπτες της γύρω περιοχής».

Συνοψίζοντας, το Icon παρέχει μια ευρεία γκάμα ανέσεων και ποιοτικών υπηρεσιών για όλους τους ενοίκους και τους επισκέπτες του, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πολύ υψηλού επιπέδου συντήρηση.  Καθόλου τυχαίο, εξάλλου, δεν πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι για τις ανάγκες των υπηρεσιών του κτηρίου αλλά και για τις εργασίες συντήρησης, θα προσληφθούν μέχρι και 100 εργαζόμενοι.

Οι πρόνοιες αυτές απαντούν, μάλιστα, στις όποιες ανησυχίες για δημιουργία ψηλών κτηρίων που στο τέλος μένουν άδεια από κόσμο και αφήνονται στην τύχη τους μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το “The Icon” της Imperio υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://www.limassolicon.com.