Με ένα νέο έργο, πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Κύπρου, θα προχωρήσει σύντομα η Imperio στη Λεμεσό. Η αρχιτεκτονική του έργου εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα δημιουργεί αντιδράσεις από οργανομένους φορείς αλλά και ερωτήματα. Είναι φανερό ότι η αρχιτεκτονική του νέου πύργου είναι έντονα επηρεασμένη από το Ταϊλανδό μεγαλοεπενδυτή του έργου, ιδιοκτήτη εταιρίας παραγωγής και εξαγωγής ανανάδων και επίσης ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Λέστερ Σίτι, Vichai Srivaddhanaprabha.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «το Pineapple Tower, το μεγαλεπήβολο έργο έρχεται να αλλάξει τον ορίζοντα της Λεμεσού και να ελκύσει αγοραστές και επενδυτές τόσο από το εξωτερικό καθώς επίσης και από την εσωτερική αγορά».

Έγκυρες πηγές από το στενό εργασιακό περιβάλλον της Imperio, επιβεβαιώνουν ότι ο Ταϊλανδός μεγαλοεπενδυτής, ο οποίος κατέχει αυτή τη στιγμή το 59% των μετοχών της εταιρίας, είχε έντονη ανάμειξη στο σχεδιασμό του έργου με έντονες απαιτήσεις και όρους. Ο πύργος θα φέρει το σχήμα ανανά και στον 62ο όροφο όπως φημολογείται θα είναι το ρετιρέ πολυτελείας του ιδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άσσος της Λέστερ Jamie Vardy έχει ήδη αγοράσει το οροφοδιαμέρισμα του 59ου ορόφου. Φημολογείται επίσης ότι ο πρώην προπονητής της Λέστερ Σίτι Claudio Ranieri έχει ήδη κάνει κράτηση στον 53ο όροφο ενώ είχε βλέψεις για το ρετιρέ του Pineapple Tower, αιτία casus belli και άμεσης απόλυσης του από την Λέστερ Σίτι.

Ερωτηθείς στην είδηση αυτή, πληθώρα κόσμου έδειξε έντονα την αντίδραση της για τη νέα αυτή ανάπτυξη και στην αυθαιρεσία του πολεοδομικού σχεδιασμού.

Ο πύργος, σύμφωνα με το τεχνικό τμήμα της Imperio θα έχει ειδική θερμομονωτική πρόσοψη με φωτοβολταϊκά κατάλληλη για την ηλιοφάνεια της Κύπρου. Η ενέργεια θα φυλάγετε σε ειδικούς συλλέκτες ενέργειας και θα εξάγετε στην Ταϊλάνδη για σκοπούς της φάρμας ανανάδων του κύριου Srivaddhanaprabha.

Το έργο το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού περιλαμβάνει διαμερίσματα, ρετιρέ, και duplexes, μεγάλους κάθετους κήπους, κοινόχρηστη πισίνα, παιχνιδότοπο, γυμναστήριο καθώς και σπα. Αξιοσημείωτο είναι οι θεραπείες που θα προσφέρονται από το σπα, αφού θα γίνονται κατ εξοχήν με 100% αγνό ανανά, αποδεδειγμένα το νέο θαύμα στην κοσμετολογία και ευεξία.

Το Pineapple Tower θα έχει επίσης ελεγχόμενες εισόδους με υπηρεσία διεύθυνσης και διαχείρισης καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.